PDA

Pokaż pełną wersje : Jak założyć gildię.


Dan the Automator
16-11-2003, 15:12
Jak założyć gildię? To bardzo proste! Trzeba tylko spełnić pewne wymagania.
Po pierwsze musisz mieć premium account (PACC). Potrzebne są także 4 osoby posiadające premium, na miejsce vice liderów gildii. Jeżeli spełniasz te wymagania oraz chcesz założyć gildię, wykonujesz następujące kroki.

Najpierw musisz być zalogowanym na Tibia.com, aby to zrobić klikamy "login (https://secure.tibia.com/account/?subtopic=accountmanagement)" , po czym wpisujemy nr swojego konta i hasło. Jeżeli nie jesteście pewni, czy jesteście zalogowani, wystarczy spojrzeć na panel po lewej, powinna tam być informacja, iż jesteście zalogowani:
http://images.tibia.pl/static/arty/logowaniefv4.jpg

Następnie przechodzimy do community, w panelu po lewej stronie i wybieramy "guilds (http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds)"
http://images.tibia.pl/static/arty/guildsqe0.jpg
Wybieramy świat i klikamy submit.

Ukaże nam się długa lista gildii, zjeżdżamy przeglądarką na sam dół i klikamy Found Guild
http://images.tibia.pl/static/arty/foundck8.jpg

Kiedy już to zrobimy ukaże nam się krótki "formularz", gdzie trzeba wybrać nazwę gildii, lidera, świat, oraz potwierdzić hasłem, po czym kliknąć "submit", a następnie po odczytaniu komunikatu
You have founded the Testnazwa. Now go ahead and invite the first members. Note that the guild will be deleted if it does not become active within three days.
kliknąć "continue".
Następnie - jak pamiętamy, należy zaprosić do gildii 4 graczy z premium account aby gildia była aktywna, klikamy zatem "invite character"
http://images.tibia.pl/static/arty/invotejy9.jpg
po czym wpisujemy nick znajomego i klikamy submit.

Kiedy zaprosimy 4 osoby z aktywnym paccem, będziemy mogli cieszyć się przywilejem posiadania Gildii!




Oryginał: Dobo
Aktualizacja i zdjęcia: Ryba

kotomaniak
30-12-2003, 13:08
Takie małe pytanko. Czy musi być 5 osobnych kąt z PACCem czy pięć charów z kont z PACCem. Bo jak to drugie to zakładam prywatną gildie :D .

Bartix
10-01-2004, 04:49
trzeba miec 5 osobnych kont

Monoron
10-02-2004, 01:13
Wielu ludzi w obawie przed chakiem każdą nową postać zakłada na nowym koncie.

A i jeszcze jedno.
Czy bez PACC mogę współtworzyć gildię?
Wiem, że nie tak normalnie ale może jakoś nieoficjalnie...
Bo na tibia.com na liście członków gildii oprócz "guild members" jest jeszcze rubryka: "".
No to czy mogę?

EDIT: W gildii "concrete" znalazłem pana o imieniu :Hizes.
Jest on wpisany na liste członków gildii, a ma free accaunt.
ZABACZCIE SAMI (http://tibia.4players.de/community/?subtopic=character&name=Hizez)
EDIT 2:
tak samo jest z:
Clasact (http://tibia.4players.de/community/?subtopic=character&name=Clasact)
Gene Simmons (http://tibia.4players.de/community/?subtopic=character&name=Gene+Simmons)
Guheha Dark (http://tibia.4players.de/community/?subtopic=character&name=Guheha+Dark)
Hitekave Paladin (http://tibia.4players.de/community/?subtopic=character&name=Hitekave+paladyn)

ITD. Nie chciało mi się pisać.

Gremlin
11-02-2004, 21:43
re: Up
W gildi musza miec PAC
Lider
4 Vice

Reszta nie musi miec PAC, tak samo mozna byc kilkoma postaciami z 1 konta w 1 gildi, z tym wyjatkiem ze tylko 1 postac moze byc liczona jako wiecej niz 1 vice.

Wielu ludzi w obawie przed chakiem kazda nowa postac zaklada na nowym koncie.
Jakos mi nie odbilo na tyle zeby placic osobno za kazda postac za PAC.
Pozatym wiekszosc FAC zaklada na osobnych kontach poniewaz:
- W razie haka traca tylko 1 postac
- Wrazie bana traca tylko 1 postac
- Moga pozniej latwiej opylic postac
- Moga leciec na MC
... jak widac wiekszosc powodow jest wywolana z zamiarem lamania regol.

Polisz Michal
06-03-2004, 23:23
Ale to troche nieuczciwe no nie??

Bo ci którzy płacą mają o 100 % lepszą zabawe

oskar
07-03-2004, 00:26
Wykladasz kase i masz. prawie wszendzie tak jest niestety... :(




----
Jak by to bylo gdyby...

Hais
12-03-2004, 18:03
Ej bo ja tu jestem nie w temacie ;] Trzeba mieć koniecznie Pacca czy mozna jakos bez paca zrobic gildie?? ?(

Gimlos
12-03-2004, 18:05
Oryginalnie dodany przez Hais
Ej bo ja tu jestem nie w temacie ;] Trzeba mieć koniecznie Pacca czy mozna jakos bez paca zrobic gildie?? ?(
musisz miec pacc

Caspius
19-03-2004, 18:37
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
Oryginalnie dodany przez Hais
Ej bo ja tu jestem nie w temacie ;] Trzeba mieć koniecznie Pacca czy mozna jakos bez paca zrobic gildie?? ?(
musisz miec pacc

ale tylko zeby zalozyc gildie. Zeby byc czlonkiem gildi nie trzeba miec pacc

Barwuś
03-04-2004, 22:43
A ja mam takie małe pytanko co jeśli tym liderom i vice skończy się PACC?? czy gildia przestanie istnieć?

mokry
03-04-2004, 23:16
Jeśli liderowi lub vice skończy się pac to gildia przestaje istnieć.

Wieczny Pustelnik
06-04-2004, 22:41
To się nie opłaca gildii bo jak np. ja bym stracił pacc a gildia by dobrze presferowała to by się na mnie nieźle wkurzyli................ :]

Sir Devilaz
12-04-2004, 01:35
Jeżeli się skończy pacc to nieodwołalnie gildia znika ?? czy np. jeżeli po jednym dniu niepłacenia znowu wykupi się pacca gildia będzie mogła znowu funkcjonować czy trzeba będzie znowu tworzyć gildię od nowa ??

limenu
12-04-2004, 21:32
a ja mam za to takie pytanko..
Jeżeli jesteś już czlonkiem gildji, i masz facc, to jakie masz "bonusy" należąc do gildji. Słyszalem że w guild hous są pokoje, które członkowie mogą zająć, po uprzednim skontaktowaniu się z liderem. Jak to jest?

pozdrówko

elite
16-04-2004, 19:48
Oryginalnie dodany przez limenu
a ja mam za to takie pytanko..
Jeżeli jesteś już czlonkiem gildji, i masz facc, to jakie masz "bonusy" należąc do gildji. Słyszalem że w guild hous są pokoje, które członkowie mogą zająć, po uprzednim skontaktowaniu się z liderem. Jak to jest?


To wszytsko zalezy od gildii do jakiej nalezysz, nie kazda ma guild hous (jak sie myle to poprawcie), nie zawsze tez pozwola Ci zamieszkac w jednym pokoju (chyba, ze zaplacisz). W gildiach masz "bonusy" w postaci czesto nizszych cen itemow niz normalnie ale to tez wszytsko zalezy w jakiej gildii jestes.

Janoo
29-04-2004, 22:17
Za nim gilda zostanie skasowana mija jakis czas t.j. np:

jest 1 lider, 4 vice - gilda aktywna,
nagle znika 1 vice (degradacja na facc, bądź odejście z gildi) gilda zostaje zawieszona na czas (okolo 7 dni - tego nie jestem pewien) w tym czasie mozna (należy) znaleźć nowego vice z pacc'iem (gilda zostaje wyratowana)

Człowiek uczy sie na własnych błędach najlepiej. :)

OpTyK
08-05-2004, 14:51
A ja sobie ostatnio tak wpadłem na pomysła czy można założyć sobie taką niby-gildie, że naprzykład zbierzemy się z kumplami ( i kumpelami ) i będziemy się tam jakoś nazywac, założymy sobie stronkę itp. a w Tibii będziemy się trzymać razem... i oferować swoje usługi, np. osłanianie podczas wyprawy, pomagać w questach, zabić kogoś jeśli ten jest PK, i prowadzić mini sklepik. Co wy otym sądzicie?? Pomysł chyba dobry ale trzeba go udoskonalić :D

Dan the Automator
08-05-2004, 19:58
Oryginalnie dodany przez OpTyK
A ja sobie ostatnio tak wpadłem na pomysła czy można założyć sobie taką niby-gildie, że naprzykład zbierzemy się z kumplami ( i kumpelami ) i będziemy się tam jakoś nazywac, założymy sobie stronkę itp. a w Tibii będziemy się trzymać razem... i oferować swoje usługi, np. osłanianie podczas wyprawy, pomagać w questach, zabić kogoś jeśli ten jest PK, i prowadzić mini sklepik. Co wy otym sądzicie?? Pomysł chyba dobry ale trzeba go udoskonalić :D


tzw gildia nieoficjalna ;)

Można się tak pobawić, ale na dłuższą mete raczej nie przejdzie~

MC
08-05-2004, 20:03
Ja se z kumple zalozylem niby-gildie i nawet dobrze nam idzie :)) ale wieczore jet trudno wejsc na tibie bez pacca :(

Artuditu
08-05-2004, 20:25
Po pierwsze, musisz mieć premium account.
Po drugie, musisz mieć 4 zastępców, którzy też mają pacc.
Wtedy wchodzisz na listę gildii danego świata, i tam na samym dole jest przycisk CREATE GUILD (czy jakoś tak), potem zapraszasz vice literów (masz na to chyba 3 dni) i gildia zostaje aktywowana.

To dokladnie jest found guild ale sorry i juz wiecej sie czepiac nie bede :D :))

Olejarzysty
06-06-2004, 17:22
I wystarczą tylko charaktery z paccem nie trzeba mieć osobnych kont.

kamyk93
09-06-2004, 20:36
a jak dolaczyc do gildi?

Dr. Omader
23-06-2004, 01:57
Oryginalnie dodany przez kamyk93
a jak dolaczyc do gildi?


Musisz zostac zaproszony przez lidera gildii i potem wchodzisz na strone www.tibia.com logujesz sie do My Account. Po zalogowaniu wchodzisz w Community a potem w Guilds. Szukasz tej gildii ktora cie zaprosila, wchodzisz w szczegoly o niej(wyswietlasz czlonkow) i tam masz przycisz Join Guild.

To cala filozofia...

Klusek07
07-07-2004, 09:28
Oryginalnie dodany przez Olejarzysty
I wystarczą tylko charaktery z paccem nie trzeba mieć osobnych kont.


Oryginalnie dodany przez Bartix
trzeba miec 5 osobnych kont


i na dodatek to bylo na samym poczatku watku!!!!!! X(

tutaj juz nie wytrzymalem - sory
CZYTAJCIE POPRZEDNIE POSTY X( X(

Howo
27-07-2004, 17:55
A czy facc może byc vice jeśli ma się juz 4 z pacc???

Parys
27-07-2004, 19:47
Nie, nie może być. Nawet jak już jest 4 vice. Jak chcesz jeszce coś wiedziec, a tu tego nie ma wejdź na mój poradnik ;)

Dan the Automator
27-07-2004, 20:18
Oryginalnie dodany przez Mateusz_90
Nie, nie może być. Nawet jak już jest 4 vice. Jak chcesz jeszce coś wiedziec, a tu tego nie ma wejdź na mój poradnik ;)

Prawda jest taka że w tym temacie nie ma nic :) CHyba umieszcze poprostu link do twojego poradnika. Temat powstał by zatrzymać masową falę tematów "jak założyć..." bo i tak większość kończyło się przy pukcie "trzeba mieć PACC" ;)

Wojownik Samery
31-08-2004, 09:51
I chyba wszywstko zostalo wyjasnione :)

Stashek
25-09-2004, 19:27
?
czy klan musi miec www klanowa
trzeba podac RN
a i jeszcze czy w tibie sa jakies ligi?

pozDro 700~~

FrYTeX
03-10-2004, 21:23
No to luuuzik bo juz myslałem ze musze miec PACC zeby byc w gildii

mimi
24-10-2004, 21:10
Ile kosztuje maly domek z wyposezeniem (Tylko z łóżkiem)Powiedzcie!plx!Ale nie mowcie wejdzna na strone np: www.tibia.com tylko napiszcie!Z góry dzieki!!
P.S.pozdrówki!

Dowizul z Inferny
03-11-2004, 11:04
Ile kosztuje maly domek z wyposezeniem (Tylko z łóżkiem)Powiedzcie!plx!Ale nie mowcie wejdzna na strone np: www.tibia.com (http://www.tibia.com) tylko napiszcie!Z góry dzieki!!
P.S.pozdrówki!
zalezy osd serva i od rozmiarow malym domkie,m ludzie ruzne rozmiary maja na mysli

Kjord
29-11-2004, 18:11
Ja kupilem domek za 3k ;]

Averus
12-12-2004, 19:41
Usuniete. Usuniete. Usuniete.

Iceaman
18-12-2004, 22:02
A czy aby dołączyć do jakiejś gildi trzeba podać pass i account number?

darkelfik
24-12-2004, 17:13
A czy aby dołączyć do jakiejś gildi trzeba podać pass i account number? Nie musisz podawac acc i pass zadnemu innemu playerowi, wystarczy ze zna twoj nick. Żeby werjsc wlazisz na szczegóły o gildii dajesz login, i jesli masz invita dajesz join guild.
Jeszcze jedno: Ktos tam napisal ze nie moze byc 4 vixce z paccem a 5 bez. Moze tak byc, bo sam tak miale ;P.

LooQaSh
26-12-2004, 03:37
Razem ze znajomymi zakladamy guildie... jest nas 6 wszyscy z paccem (Leader i 4 Vice jest... tak jak to powinno byc)... zrobilismy wszystko jak nalezy... tylko guildia nie chce wystartowac.... i o co w tym kamon??? ;(

Pomooshcie plz...

wiru
12-01-2005, 21:26
Ja bede mial PACC kupuje se z kolego mamy zamiar zalozyc gildie o nazwie

FUCK BRASIL /PLND FIGHTERS/IRON FORCE OF POLAND
Jak ktos gra na Xanterze i nie ma gildii a ma PACC (kto chetny) niech sie kontaktuje z "Marihuanka Knight" i raczej "Sonnarthus"

:)
Marihuan Don zuan 8o

Tomciog
18-01-2005, 21:05
Czy gildia musi mieć GH (czytaj Guild Haus)? :confused:

Szulo
18-01-2005, 21:54
Czy gildia musi mieć GH (czytaj Guild Haus)? :confused:

tylko jesli chcesz

Piter1990
19-01-2005, 20:03
Chcialem zbierac na PACC-a, tylko nie wiem czy bardzeij oplaca sie na ( bodajze 11 miesiecy) pieniedzmi realnymi...Czy tez pieniedzmi tibijskimi od innych graczy, i ktora z tych form jest bezpieczniejsz?? Prosze o ODP... :baby: :p

Przepraszam, ze niezbyt dobrze dobralem post do tematu...:/ przepraszam... :confused:

Vanessa
19-01-2005, 23:17
Chcialem zbierac na PACC-a, tylko nie wiem czy bardzeij oplaca sie na ( bodajze 11 miesiecy) pieniedzmi realnymi...Czy tez pieniedzmi tibijskimi od innych graczy, i ktora z tych form jest bezpieczniejsz??
Teraz jest na 12 m-cy.
I zacznijmy od tego, że kupowanie za pieniądze w tibii jest niezgodne z tibia rules.
No i oczywiście jak płacisz komus w tibii to nie masz pewności, że pacca Ci wykupi (chyba że najpierw pacc, ale na to raczej nie licz).
A jak kupujesz sobie sam placąc kartą czy przelewem, to i jest to legalne i masz pewność, że pacc będzie.

Tomciog
22-01-2005, 12:32
@Szulo
wielki THX

Tede Maedhros
07-02-2005, 10:14
A zeby sie przylaczyc do gildii tez trzeba miec pacc

pawlona
08-02-2005, 16:24
Sory ale morzna przejść z jednej gildi do drugiej?
Odpowiecie jak najszypciej :(

Lord Gimil
23-02-2005, 18:55
Jeżeli skończy mi się pacc to nadal gildia będzie istniała czy nie? :confused:

Kostuś
13-05-2005, 18:49
a mozna miec domek bez pacca? :baby:

Kostuś
13-05-2005, 18:50
zeby wejsc do gildi musysz pogadac z gm (guild master) i jak cie przyjmie to jestes w gildi (nietrzeba miec pacc)

Atgiem
31-05-2005, 20:45
A w gildi Circle of Nosferatu na Eterni lider nie ma pacca. Jak to możliwe?

kani_mani
31-05-2005, 20:50
a mozna miec domek bez pacca? :baby:

Żeby mieć domek trzeba mieć pacca... Chyba, że wynajmiesz sobie pokój w GH.

daroslaw
31-05-2005, 21:00
Żeby mieć domek trzeba mieć pacca... Chyba, że wynajmiesz sobie pokój w GH.
No i jeśli masz zaufanego kolege z pacc.

diabolo pomidoro
01-06-2005, 19:45
Dopiero teraz sie dowiedziałem, że musisz mieć pacca do zakladania gligli 8o :D

Sepe Teius
05-06-2005, 16:11
a ja mam pytanie odnosnie gildii. jesli zostanie gildia usunieta bez usuwania poszczegolnych charów to ile trzeba czekać żeby zalogowac sie do nastepnej?? (dzisiaj jest 5 wiec czekam juz ponad 5 dni) wchodze na strone tibia.com znajduje gildie jestem invited wpisuje wsyzstko jak trzeba (haslo i nr acc) ale nie jestem dodawany tylko dalej invited. jesli kts wie co sie dzieje alb ile trzeba czekac niech odpisze pomoze dam za to golden bohy :p

Rychulec
09-06-2005, 05:31
(Post skasowany ponieważ pytanie było trochę głupie :p )

Gibki Fotel
24-06-2005, 21:25
Blagam pomozcie mi poszukuje gildii na chimerze w ktorej przyjelibyscie 8 lvl albo 10 plz powiedzcie

mati_thebest
17-07-2005, 14:22
jak sie wstepuje do gildii???

Dwarf
17-07-2005, 14:25
@up: Lider badz ktorys z vice daje ci invita (czy jak to tam):P wchodzisz na tibia.com szukasz tej gildii w dziale community logujesz sie tam i potwierdzasz ze chesz byc w gildii ;)

Bronas
23-08-2005, 20:53
A czy przy zaklładaniu nie oficjalnych gildii stowarzyszeń itp. których nie ma i nie bedzie na tibia com widac tez jest potrzebny pacc?

Rafciu Mistrz
23-08-2005, 21:07
A czy przy zaklładaniu nie oficjalnych gildii stowarzyszeń itp. których nie ma i nie bedzie na tibia com widac tez jest potrzebny pacc?


Nie bedzie potrzebny. :)

Spearman
25-08-2005, 17:17
Jeśli liderowi lub vice skończy się pac to gildia przestaje istnieć.

Gidldia nie przestaje istnieć zanim lider któremu pacc się skończy się zaloguje
więc żeby gildzia przetrwała musi se dokupić pacc

Faramir z Fortery
26-08-2005, 11:13
Ja ponoć od Kolegi Słyszałem że jak ma się 100 Level to można dostać Pacca za darmo to prawda ? sora za zbaczanie z tematu ale tylko pytam.

Xyrius
26-08-2005, 12:03
NIE ! Nie można dostać PACC'a jak sie ma 100lvl -.- Coś Ci kolega źle powiedział ;)

Gorn barbarzynca
01-09-2005, 23:23
Jak można sie przyłączyć do gildii??

Gorn barbarzynca
01-09-2005, 23:27
Odpowie mi ktoś??

Virusmaxi
03-09-2005, 09:19
Jezu... wszyscy się pytają ciągle o to samo jak to było już wcześniej! Co za debile...

Bokoszek z Mythery
18-09-2005, 02:58
Ej nie wiecie czy jest jakas polska gildia na Mytherze ktora rekrutuje od 14 lvl

15-10-2005, 18:52
Gdyby PACC był tańszy to bym kupił :/ np 40 zetów za 4 miechy i gildiii by było więcej :D:d

Zertrax
31-10-2005, 21:00
Trzeba miec paca zeby byc w gildji??????????????????????

Palek Demon
31-10-2005, 22:27
Boszek znam co jest gildia polska lvl 20+ zgłoś się do lidera moze cie pzyjmie aha i jescze lvl 20 zrob:)
@up nietrzeba miec PACC!!!

Rycerz Pablo
04-11-2005, 23:26
Ja mam takie troche głupie pytanie :baby: .
Gdzieś mi sie o uszy obiło, że jak założe gildie i nigdy ta gildia nie bedzie miała 4 vice leaderów (nie zostanie aktywna) to dostane bana.
Więc jak to z tym jest?

Damq
05-11-2005, 10:15
Ja mam takie troche głupie pytanie :baby: .
Gdzieś mi sie o uszy obiło, że jak założe gildie i nigdy ta gildia nie bedzie miała 4 vice leaderów (nie zostanie aktywna) to dostane bana.
Więc jak to z tym jest?
Eee tam pomyśl troche
Bana za dobre chęci założenia gildii !
Nic ci nie zrobią ale dopóki gildia nie będzie aktywna to nie będzie w grze widac zadnych dopisków ale na tibia.com bedzie pisało

Gallar
26-11-2005, 17:25
No więc gdy już jestes w gildi i gildia ta ma GuildHall to lider moze Cie invitnąć. I masz pokoik. Gdy masz PACC możesz sobie kupić domek. Ale to nie w tym temacie:P

Krystian-soniclu
31-01-2006, 17:01
Kur** trzeba mieć pacca kurde kurde
A ja nyślałem że go nietrzeba mieć żeby załorzyć gilldie no kurde....X( X( X( ;( ;( :kat: :berserk:

Araj
15-02-2006, 00:39
:glupek:

Ja proponuję zamknięcie tego tematu -.-
Ludzie pytają się ku*** o to samo 20 razy, bo nie chce im się czytać..
Temacik będzie zamknięty więc będą musieli wysilić swoje nieliczne szare komórki..

Duch Niespokojny
16-02-2006, 13:29
Raczej po prostu założą nowy...

Lew Aslan
16-05-2006, 13:10
Ja też bym se założył glildie ale nie mam PAAC-a.;( ;( ;( ;(

Morreth One
29-05-2006, 14:39
SLuchajcie, mam pytanie...
Jak chce zmienic logo mojej gildii to pisze mi tak. :
The logo of your guild has been changed. It can take up to 15 minutes until the change of your logo takes effect. Please be patient.

Czekam 15 minut, i nic... :/


Help plx.

Robee
03-06-2006, 23:31
Mam pytanie. Szukałem na nie odpowiedzi, ale nie znalazłem. jesli założę gildię i skończy mi się PACC to będę nadal liderem gildii czy może gildia się rozpadnie?

$corcerer
04-06-2006, 03:08
Moreover, if the Premium Account of a guild leader or vice leader runs out, he can still keep his position and perform every action connected to his guild rank. Note, if there are less than five premium players in the rank of the leader or vice leader, the guild will be disbanded after two weeks.
Finally, regular members are the rank and file of guilds, i.e. they make up the mass of guild members. A guild can have an infinite number of members, and any characters can join a guild provided they have been invited by the guild leader or by a vice leader.
Szukałeś, tak?
30 sekund.

smerfetka126
26-06-2006, 20:48
sorki ale nie znam angielskiego :confused: ;( wiec moze odpiszesz mi i napiszesz po polsku jak znasz angielski8o :evul:

Gary00
10-07-2006, 19:06
Jaką maxymalną ilośc graczy może miec każda gildia ?

Tibios
10-08-2006, 22:34
Ej napsz do mnie kidy bedzie mzna zalozyc gildie na free acoount!ok?;)

Zuzia =)
12-08-2006, 13:02
Co daje taka Gildia? :confused:

Necromantor
12-08-2006, 14:21
wate na patyku :D

visniavpf
10-09-2006, 01:57
:glupek: Ta cieszysz cie a z czego???? Morze z tego że masz nowy dopisek jak ktos na ciebie kliknie jak będzie chcial sprawdzić nik? :glupek:

matthas
31-10-2006, 23:24
-Nie ma ograniczenia ilosci osob(niektore gildie robia ograniczenie spowodu zbyt duzej ludnosci)
-Trzaba miec pacc by zalozyc gildia lecz mozna byc w gildi bedac faccem
-Gildia nie musi miec GH
-Aby dolaczyc do gildi wystarczy troche angielski wejdz i ten link www.tibia.com (wszystkie inne ktore ludzie podaja abys tam wlaz i z tamtatsie zalogowal to po prostu keylogger)
-Gildia najczesniej daje(jak to ja mowie) respect no i najczesciej protecta od wysokich lvl
-Najczesniej mozesz kupic o nawet polowe taniej itemki od ludzi z gildi
-Mozesz miec pokoik w GH


To chyba wszystkie wazne pytania(jak ktos znowu napisze po demna pytanie na ktore jest odpowiedz powyzej to chyba go zastrzele(nie wiem jak ale jakos to zrobie).Wedlug mnie temat do zamkniecia ale nie do usuniecia ludzie pytaja sie xxxxxxxxxxxxx razy o to samo a zeby sie wszystkiego o niej dowiedziec wystarczy marne pare postow max 3 strony i juz wszystko wiesz na medal. Ja jakos jeszcze nigdy nie czytalem zadnych poradnikow(procz na poczatku z tibia aby dobrze grac) a o gildii wiem all Lepiej ten temat zamkniac i skrocic do jednego postac bo tak to bedzie tu z xxxxx postow

diler
10-11-2006, 17:20
ja szukam gildi zna ktos jakas jestem druidem

mentos13
25-11-2006, 10:23
a czy ktos bez pacc moze zrobic pro??

Szkut
24-12-2006, 20:04
a czy ktos bez pacc moze zrobic pro??
Zeby miec pro nie musisz miec pacc'a poprostu ktos cie w grze broni

Mal3cki
23-01-2007, 19:58
No spoko, sporo dowiedzieliśmy się o zakładaniu gildii. Wprawdzie większość postów to spam, ale i tak temat pomocny. Ale ja jestem za tym, żeby zrobić poradnik o gildiach nieoficjalnych, czyli takich, które może sobie założyć FACC z kumplem. Na pewno niewielu jest stać na PACC'a, a większość chciałaby mieć gildię. Ja się na tym nie znam i dlatego pytam, czy ktoś zrobiłby taki poradnik??

X-Zero
01-02-2007, 17:23
@Up
Musisz to zorganizować :p

@Topic:
Przyda się...

siniestro
04-02-2007, 19:55
wiem o tym, że moze byc kilku liderów na raz. Czy zatstępują oni vice liderów? tzn chodzi mi o to czy moze byc np. 3 liderów i 2 vice :P

Kangaxx
11-03-2007, 00:16
raczej nie. Ja mam takie pytanko do leaderow gildi.
Czy jak gildia sie potwierdzi to wchodzi na liste Active Guilds ?
A jak tak. To jak się robi opis i logo.
Narx i pozdro. X(

Duch Niespokojny
11-03-2007, 00:27
Ale ja jestem za tym, żeby zrobić poradnik o gildiach nieoficjalnych, czyli takich, które może sobie założyć FACC z kumplem. Na pewno niewielu jest stać na PACC'a, a większość chciałaby mieć gildię. Ja się na tym nie znam i dlatego pytam, czy ktoś zrobiłby taki poradnik??
A po co ci poradnik? Przecież w przypadku gildii nieoficjalnej wszystkie zasady ustalasz sobie sam i tylko od ciebie i innych członków gildii zależy jak to ma wyglądać.
wiem o tym, że moze byc kilku liderów na raz. Czy zatstępują oni vice liderów? tzn chodzi mi o to czy moze byc np. 3 liderów i 2 vice :P
Lider może być tylko jeden. W przypadku, gdy nazwa rangi dla wiceliderów jest taka sama jak dla przywódcy, jest to widoczne tak, jakby było kilku szefów gildii, ale faktycznie nadal jest tylko jeden.

av0cad0
12-05-2007, 21:22
hmm sprytny cipsoft~~ 5 pacc = 450 zł za guild :/

Cwancyk
01-07-2007, 14:16
O THX właśnie kupiłem pacca i nie mogłem zrobić gildi ;p

Tommik
04-07-2007, 16:16
Musowo mieć premium;(;(

Szybki'lols
04-07-2007, 23:37
O THX właśnie kupiłem pacca i nie mogłem zrobić gildi ;p

-Wchodzisz na www.tibia.com/dajesz Guilds potem zjeżdżasz na sam dol i robisz Guilds musisz mieć pacc'a i 5 vicków.

fifa1995
05-07-2007, 20:28
Troche slabo ze trzeba miec pacca do zalozenia gildi, bo raczej ja nie bede mial nigdy jego:(

Szybki'lols
06-07-2007, 09:02
Troche slabo ze trzeba miec pacca do zalozenia gildi, bo raczej ja nie bede mial nigdy jego:(

Wszystko jest możliwe:) poszukaj jakieś małej pracy na wakacje pracujesz i masz xD

tensperanes
25-07-2007, 10:23
mam pytanko:
Co zrobic jezeli chce sie wejsc do gildii?
Nie trzeba wpisywac passow prawda? :P

gavreonien
25-07-2007, 13:10
tylko wtedy jak będziesz chciał się zalogować na tibia.com

Logujesz się na www.tibia.com
poprzez community/guilds wyszukujesz gildii do której dostałeś invite'a
klikasz na "Join Guild"

mhm..

Drakuim
29-07-2007, 16:17
witam jak sie zmienia logo guild?? prosze o szybka odopwiedz :)

Aruna
29-07-2007, 16:21
Klikasz Edit Description i masz tam przeglądaj ;P szukasz tego loga i Submit =)

Chras
03-08-2007, 22:56
Fajnie a ja mam takie jedno pytanie ;) Jak sie daje Vice_Leadera?? ;>

KrEmAs KAc
02-09-2007, 22:46
Musisz być LEaderem i wejść na tibia.com w swoją gildie i ustaw jakiegoś kolesia z PACCem:)

Urbinho_Rook'Slayer
06-09-2007, 20:17
mam pytanie czy czterech vice liderów musi mieć koniecznie pacc bo z tego co słyszałem a nie jestem pewny czy to prawda że trzech vice musi mieć pacc a czwarty może być z darmowym kontem. A moje drugi pytanie to czy logo można ustawić dopiero gdy gildia zostanie zaakceptowana? :baby:

Szybki'lols
07-09-2007, 14:28
mam pytanie czy czterech vice liderów musi mieć koniecznie pacc bo z tego co słyszałem a nie jestem pewny czy to prawda że trzech vice musi mieć pacc a czwarty może być z darmowym kontem. A moje drugi pytanie to czy logo można ustawić dopiero gdy gildia zostanie zaakceptowana? :baby:

Musi być 4 vick z paccem :)

Logo można ustawić gdy guild będzie zatwierdzona tzn jeśli będzie 4 vicków :)

Pzdr!

Zet_Seeker
25-09-2007, 23:27
Dziękuje bardzo mi się przydał ten poradnik, tzn. Na początku mysłałem że aby być członkiem guidii musze mieć pacc, Ale jesli można czy moga wchodzić do Guild Hause, bez Pacca?

Duch Niespokojny
25-09-2007, 23:31
Tak <10 znaków>

Piramidka
26-12-2007, 10:31
A character of your account already holds one of the two highest ranks in another guild.

co to znaczy? chce zalozyc gildie ale to wyskakuje? plx o szybko odpowiedz

Rybzor
26-12-2007, 14:37
A character of your account already holds one of the two highest ranks in another guild.

co to znaczy? chce zalozyc gildie ale to wyskakuje? plx o szybko odpowiedz
Na koncie masz już postać, która jest w gildii. (chyba liderem albo v-ce)

@down
Najwyraźniej ._.

Piramidka
26-12-2007, 19:17
a jestem vice na innym servie
czy to pzeszkadza?

pelicus
26-12-2007, 21:46
jak widać tak spytaj sie jakiegoś tota może on coś poradzi

Temon
12-02-2008, 17:09
Taki Poradnik Sie przydaje dla niektórych...


____________________________________
Wielkie Gz!!!!!!!!!:cup::cup::cup::cup::cup:

tibijczyk1997107
09-03-2008, 17:37
wole se gildie bez pacc załorzyć

marasxantera
07-05-2008, 19:40
dzięki super jest ten poradnik

Cooi
21-05-2008, 20:49
wole se gildie bez pacc załorzyć
Pierwszo slysze o Gildi bez PACC ;) .

maciekwys
06-09-2008, 04:50
staram sie kupic guild house nie dziala nic HELP!!!!!!!!!!!!;(

Fureyka
06-09-2008, 12:19
staram sie kupic guild house nie dziala nic HELP!!!!!!!!!!!!;(

Posiadasz premium account i nie masz innego (dla sprecyzowania) guildhousu na tym koncie?

Slythia
06-09-2008, 12:47
staram sie kupic guild house nie dziala nic HELP!!!!!!!!!!!!;(
By kupic guild house musisz być liderem gildii. Wbrew temu, co Fureyka napisała, możesz mieć domek na tym samym charze (lecz nie guild house). Musisz posiadać także premium time.

maciekwys
07-09-2008, 04:47
jaka WPISAC KOMENDE PRZY LADNYM DUZYM DOMKU ABY MIEC GUILDhouse???? !buyguildhouse???

Slythia
07-09-2008, 11:57
jaka WPISAC KOMENDE PRZY LADNYM DUZYM DOMKU ABY MIEC GUILDhouse???? !buyguildhouse???
Rl tibia to nie ots...

By kupić domek musisz posiadać premium time. Następnie wchodzisz na tibia.com, logujesz się, klikasz w community, houses, znajdujesz swój domek... Klikasz bid it oraz czekasz, aż licytacja się skończy.

Kej
13-01-2009, 03:34
Czytam tego posta czytam i czytam......................




..................a na samym końcu dochodzę do wniosku ze w kulko walkujeta jedno i to samo :D

Michad
17-02-2009, 19:04
Czy moderatorem prywatnego forum gildi na tibia.com może być tylko lider czy może go komuś przekazać?

szymonknight1
30-07-2010, 18:28
mam pytanko a jezeli lider odejdzie to cala glidia odrazu znika????