Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki

Notki

Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum.
Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią
Odpowiedz
 
Opcje tematu
stary 25-07-2004, 12:02   #1
Parys
Mytho(L)ogy Hero
 
Parys's Avatar
 
Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wiek: 32
Wpisy bloga: 1

Posty: 928
Domyślny Wszystko o gildii.

Więc to jest mój drugi poradnik. Tym razem napisze o gildii ( Sorry modku, ale twój poradnik był niekompletny).

Co to jest gildia?
Gildia jest to stowarzyszenie graczy, którzy mają jakiś cel w tym co robią np. Zrzeszanie druidów i ochrona ich, pomocy innym graczom. Jedna postać może być tylko w jednej gildii.

Jak założyć gildię?
Żeby założyć gildię należy:
Wejść na stronę www.tibia.com, a następnie przejść do zakładki gildie. Wybieramy obojętnie jaki świat i przechodzimy na sam dół strony. Widzimy napis Found New Guild. Klikamy na niego. Pokazuję się nam strona:

Wpisujemy:
Guild name - Nazwa gildii. *
World - Świat na, którym ma istnieć gildia. *
Leader - Nick lidera gildii (Musi mieć PACC)
Password - Hasło do konta na, którym jest lider.
* - Nie można zmienić w przyszłości.

Co zrobić, aby gildia funkcjonowała prawidłowo?
Żeby gildia funkcjonowała prawidłowo (etc. widniała na głównym spisie) potrzeba 4 OSOBNE konta z PACC. Czyli ogólnie rzecz biorąc trzeba 5 kont (nie postaci) z PACC.

Zapraszanie nowych członków.
Aby zaprosić nowych członków trzeba być vice liderem lub samym liderem. W tym celu trzeba kliknąć invite character, a następnie wpisać nick postaci, która ma zostać zaproszona.

Wchodzenie do gildii
Aby wejść do gildii trzeba: wejść na stronę www.tibia.com, następnie przejść do działu gildie. Gdy już to zrobimy wybieramy świat na, którym jest gildia, klikamy submit, a później szukamy naszej gildii. Gdy już jesteśmy na ekranie na którym są wypisani członkowie gildii schodzimy na dół strony i logujemy się. Następnie klikamy join guild, następnie submit i jesteśmy w gildii.

Domy Gildii ( Guild House)
Nie będę się rozpisywał na ten temat, ponieważ już to zrobiłem. Serdecznie zapraszam do tego tematu.

Przyciski

Każdy przycisk ma swoje zastosowanie ( nie one nie są po to żeby było ich więcej).
Edit ranks - Możliwość edytowania rang w gildii. (L)
Appoint Character - Podnoszenie/degradowanie rangi innego gracza. Można podnieść/obniżyć rangę gracza, który ma niższą rangę od nas. (W)
Resign from Leadership - Rezygnowanie z funkcji lidera. (L)
Diet description- Edytowanie informacji o gildii. (L)
Create board - Założenie działu na stronie Tibia.com o gildii. Taki dział widzą tylko zalogowani gracze, którzy są w gildii.(L)
Disband guild - Niszcenie gildii. (L)
Inne:
Invite character - Zapraszanie do gildii. (V,L)
L - Tylko leader
V - Tylko vice
W - Wszyscy

Podziękowania dla: Nekromanty i Malcolna
__________________
Their fight is your fight, their freedom- your freedom WARSAW 44'


Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-07-2004, 17:52   #2
globi
Użytkownik Forum
 
globi's Avatar
 
Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Gliwice
Wiek: 34

Posty: 271
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Axemir
Profesja: Knight
Świat: Pandoria :D
Poziom: 52
Skille: 74/71
Poziom mag.: 6
Domyślny

Bardzo fajny artykulik. Szkoda, że nie mam PACCa. POZDRO
__________________
yours
Globus

Loyal till the end...
globi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-07-2004, 20:20   #3
Ozzie
Użytkownik Forum
 
Ozzie's Avatar
 
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: tam

Posty: 198
Ozzie ma numer GG ask me ;>
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Mateusz_90
Co zrobić, aby gildia funkcjonowała prawidłowo?
Żeby gildia funkcjonowała prawidłowo (etc. widniała na głównym spisie) potrzeba 4 OSOBNE konta z PACC. Czyli ogólnie rzecz biorąc trzeba 5 kont (nie postaci) z PACC.
Jest przypadek, jeśli: 2 konta mają pacca z tej samej karty, tylko jedno konto moze zostac vice liderem.
__________________
"Mowa jest srebrem, zależy co mówisz.
Milczenie jest złotem, zależy czemu milczysz."
Ozzie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-08-2004, 00:58   #4
tassin
Użytkownik Forum
 
tassin's Avatar
 
Data dołączenia: 24 07 2004
Lokacja: London
Wiek: 38

Posty: 42
Imię: Tassin
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
tassin ma numer GG 3417100
Domyślny

ile ma sie czasu na znalezienie vice-liderow?
bo wiem ze po jakims czasie zakladana gildia jest usuwana
tassin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 13:33   #5
Chmielok
Użytkownik Forum
 
Chmielok's Avatar
 
Data dołączenia: 15 08 2004

Posty: 167
Pytanie Czy są gildie na ...

Czy są gildie na rooku jezeli tak to mowcie jakie chętnie się przyłącze
Chmielok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-08-2004, 12:35   #6
Dragonz
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 28 05 2004

Posty: 38
Dragonz ma numer GG 8224043
Smutny

no tak loguje sie sie tam gdzie jest gildia i wraca mi spowrotem do tabeli z czlonkami gildi na dole jest tylko back przeszukalem cala strone i nieznalazlem:/
Dragonz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2004, 22:49   #7
Senadex
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Wiek: 36

Posty: 64
Senadex ma numer GG 1986695
Domyślny

Wreszcie jakiś artykulik o zakładaniu gildi byłem ciekawy jak to wygląda bo tez nigdy nie będe miał paca .
Senadex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2004, 14:01   #8
lipton
Użytkownik forum
 
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Pisz
Wiek: 32

Posty: 3
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Gildia: -------
Świat: Xantera
Poziom: 35
Skille: 75
Poziom mag.: 13
lipton ma numer GG 5680558
Domyślny glidia

Mam pytanie:
Nie mam PACC czy moge wstapic do glidi?? :tongue:


Lipton Fazer
sorcer
lv 12
mlv 17

Ostatnio edytowany przez lipton - 07-09-2004 o 10:50.
lipton jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-09-2004, 23:42   #9
Torinnos
Guest
 

Posty: n/a
Domyślny

a ja mam takie pytanie:

Jak sie robi gif do guildii??


Pozdrawiam :-)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2005, 21:09   #10
arti90
Użytkownik forum
 
arti90's Avatar
 
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Łódź
Wiek: 32

Posty: 16
arti90 ma numer GG 7425069
Problem :(:(:(:(:(

Mam jedno małe pytanko!! Jakie musi mieć palladyn skile aby dostać siędo gildi (najlepiej POLSKIEJ!!!), a jeśli to nie wyjdzie to mam 2 pytanie. Słyszałem, że do gildi można się dostać dopiero od 30lv!!! Moim zdanie to dyskryminacja 20 lvlowcuw kturzy muszą jeszcze 10 lv pocierpieć aby dostać się do gildi!! No i oczywiście jak ktoś jest cały czas huntowany i nie może wejść na wyższy leavel to co ma do cholery zrobić!? A mam właśnie taki MAŁY przypadek skasowali mi mojego sorca na 25 LV!!!! msiałem przez dułgi okres (2 miechy) nie grać moim sorkiem u eądze, żę jak mnie zobacą to się od nowa zacznie!!! TO CO MAM DO CHOLERY ROBIĆ!!!???
jak by co to pisać na gg 6126567
arti90 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2005, 21:14   #11
arti90
Użytkownik forum
 
arti90's Avatar
 
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Łódź
Wiek: 32

Posty: 16
arti90 ma numer GG 7425069
Strzałka Lipton

Oczywiscie że możesz się dostać do gildi pod warunkiem, że zwiększysz swój lv. I myśle że nie mysisz nieć PACCA, a nawet myslę, że nie musisz mieć
arti90 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2005, 22:06   #12
Helixaw
Użytkownik Forum
 
Helixaw's Avatar
 
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Wiek: 35

Posty: 635
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Ho ho, nie ma to jak odświerzanie staaaaaarych topiców.
Zaszło kilka zmian od tamtego czasu. Chyba poradnik się teraz nadaje tylko do śmieci chyba, że autor go zedytuje?
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-05-2005, 21:55   #13
xemmoe
Użytkownik Forum
 
xemmoe's Avatar
 
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
Wiek: 35

Posty: 397
Stan: Na emeryturze
Domyślny

Mam takie pytanie.
Co jeśli w okeslonym czasie nie znajdzie sie vice liderów?
Gildia się rozpada czy może lider dostaje bana??
__________________
„Bóg daje nam wolną wolę, ale zaznacza w księdze przeznaczenia punkty zwrotne dla danego przypadku...''
xemmoe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-05-2005, 22:14   #14
-=Melon=-
Użytkownik Forum
 
-=Melon=-'s Avatar
 
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wiek: 31

Posty: 102
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Lions
Świat: Rubera
Poziom: 60
Skille: 80/78
Poziom mag.: 6
Wyślij wiadomość przez ICQ do -=Melon=- -=Melon=- ma numer GG 4683224
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez arti90
Mam jedno małe pytanko!! Jakie musi mieć palladyn skile aby dostać siędo gildi (najlepiej POLSKIEJ!!!), a jeśli to nie wyjdzie to mam 2 pytanie. Słyszałem, że do gildi można się dostać dopiero od 30lv!!! Moim zdanie to dyskryminacja 20 lvlowcuw kturzy muszą jeszcze 10 lv pocierpieć aby dostać się do gildi!! No i oczywiście jak ktoś jest cały czas huntowany i nie może wejść na wyższy leavel to co ma do cholery zrobić!? A mam właśnie taki MAŁY przypadek skasowali mi mojego sorca na 25 LV!!!! msiałem przez dułgi okres (2 miechy) nie grać moim sorkiem u eądze, żę jak mnie zobacą to się od nowa zacznie!!! TO CO MAM DO CHOLERY ROBIĆ!!!???
jak by co to pisać na gg 6126567
Zapraszanie do gildii jest kwestia indywidualna. Moze byc zaproszony nawet 1 level na rooku.
__________________
Soldier Melon - Rubera
-=Melon=- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2005, 11:30   #15
Czequs
Użytkownik forum
 
Czequs's Avatar
 
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Głuchołazy
Wiek: 33

Posty: 12
Stan: Aktywny gracz
Imię: Licom
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Selena
Poziom: --
Skille: ---
Poziom mag.: --
Czequs ma numer GG 4348729 Send a message via Skype™ to Czequs
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xemmoe
Mam takie pytanie.
Co jeśli w okeslonym czasie nie znajdzie sie vice liderów?
Gildia się rozpada czy może lider dostaje bana??



Mi się zdaje że niedostajesz bana tylko rozpada sie gildia
Czequs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2005, 20:08   #16
Lord Pelar
Użytkownik Forum
 
Lord Pelar's Avatar
 
Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Opole
Wiek: 32

Posty: 26
Stan: Początkujący
Imię: Lord Pelar
Profesja: Elite Knight
Świat: Arcania
Poziom: 79
Skille: 84/82
Poziom mag.: 6
Lord Pelar ma numer GG 9172934
Problem mam problem z gildia

Powalone to nieumiem zrobic z member na vice lidera bo wyskakuje mi error



Error
A character of this account already holds one of the two highest ranks in some guild.



co mam zrobic z tym fantem ?
Lord Pelar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-06-2005, 17:04   #17
Helixaw
Użytkownik Forum
 
Helixaw's Avatar
 
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Wiek: 35

Posty: 635
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Inna postać z konta kolegi jest aktualnie liderem lub vice w innej gildii. Nie można być w dwóch naraz niestety
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2005, 17:13   #18
papski
Użytkownik Forum
 
papski's Avatar
 
Data dołączenia: 11 03 2005

Posty: 29
Domyślny

A mam pytanie:
Na jednym koncie ile mozna miec gildi?
Chodzi mi o wsiaty czy tak jak domki? "Na koncie mozna miec 3max domki na roznych swiatach"
papski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2005, 17:45   #19
Zao
Użytkownik Forum
 
Data dołączenia: 10 08 2004

Posty: 39
Stan: Tutor
Imię: Devlar
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Sky
Świat: Inferna
Poziom: 65
Skille: 82/53
Poziom mag.: 17
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez arti90
Mam jedno małe pytanko!! Jakie musi mieć palladyn skile aby dostać siędo gildi (najlepiej POLSKIEJ!!!), a jeśli to nie wyjdzie to mam 2 pytanie. Słyszałem, że do gildi można się dostać dopiero od 30lv!!! Moim zdanie to dyskryminacja 20 lvlowcuw kturzy muszą jeszcze 10 lv pocierpieć aby dostać się do gildi!! No i oczywiście jak ktoś jest cały czas huntowany i nie może wejść na wyższy leavel to co ma do cholery zrobić!? A mam właśnie taki MAŁY przypadek skasowali mi mojego sorca na 25 LV!!!! msiałem przez dułgi okres (2 miechy) nie grać moim sorkiem u eądze, żę jak mnie zobacą to się od nowa zacznie!!! TO CO MAM DO CHOLERY ROBIĆ!!!???
jak by co to pisać na gg 6126567
Leczyc sie...
Zao jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2005, 22:32   #20
Helixaw
Użytkownik Forum
 
Helixaw's Avatar
 
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Wiek: 35

Posty: 635
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez papski
A mam pytanie:
Na jednym koncie ile mozna miec gildi?
Chodzi mi o wsiaty czy tak jak domki? "Na koncie mozna miec 3max domki na roznych swiatach"
Tylko jedną gildię na koncie.
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz


Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)
 
Opcje tematu

Zasady postowania
Nie możesz dodawać tematów
Nie możesz odpowiadać
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Kod jest Włączone
UśmieszkiWłączone
[IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
Przejdź do forum


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:35.


Powered by vBulletin 3